Jöjjön és nézze meg ÚJDONSÁGAINKAT a webáruházunkban, ahol mindenki talál számára megfelelőt! >>> Kattintson ide.
A fűszerek nem csak az ételek ízesítésére jók. Cseh gyártónk Gresík gyógynövényeit, fűszerkeverékeit és fűszereit egyszerűen imádni fogják. Szereti a jó ételeket? A Gresík fűszereiben biztos nem fog csalódni.
Mint tudjuk fűszereinket nem csak ízesítésre használhatjuk, hanem gyógyításra is. Nézzük meg milyen jótékony, vagy káros hatási lehetnek ...
A fűszerek nem csak az ételek ízesítésére jók. Cseh gyártónk Gresík gyógynövényeit, fűszerkeverékeit és fűszereit egyszerűen imádni fogják. Szereti a jó ételeket? A Gresík fűszereiben biztos nem fog csalódni.
Mint tudjuk fűszereinket nem csak ízesítésre használhatjuk, hanem gyógyításra is. Nézzük meg milyen jótékony, vagy káros hatási lehetnek a túlzott használatnak.
A fűszer a növények erős ízhatású vagy aromájú része, amit ételkészítéskor az ételek ízének, illatának megőrzésére, módosítására használnak csekély mennyiségben. Általában trópusi eredetűek és Keleten őshonosak, bár vannak kivételek.
A jó szakács kezében olyanok a fűszerek, mint festőnek a festékek. Ha kell elfednek, ha kell kiemelnek és kombinálva fantasztikusat alkotnak. Ne féljen, hát Ön is kipróbálni új fűszereket és fűszerkeverékeket.
Csirkés ételeknél nem kell mindig paprikát használnunk. Kipróbálhatjuk hozzá a mentát, gyömbért, karit és a fokhagymát is. Nagy népszerűségnek örvendenek a különböző fűszerkeverékek is, melyek nyugtan felhasználhatóak hal-, baromfi- vagy más húsfélékhez. Néhány fűszer nem csupán az ételek ízvilágát teszi változatossá, de vélt vagy valós afrodiziákum volta miatt a szexuális életet is. Ilyen például a sáfrány, vagy vanília. Sok olyan fűszer(növény) már megtalálható konyhánkban, amelyek finom íze mellett gyógyhatással is rendelkeznek. Például: ánizs, bazsalikom, édeskömény.
Webáruházunkban megtalálhatóak a legkülönbözőbb fűszerek és fűszerkeverékek. Nem tud választani? Kérdezzen minket és mi nagyon szívesen segítünk Önnek!
Alkategóriák
Adjon különleges aromát és ízt az ételeinek. Legyen szó cseh, ázsiai vagy akár egzotikus ételekről, a cseh gyártótól származó Gresík termékekben nem fog csalódni. A Gresík fűszerek specialitása a felejthetetlen ízek varázslása a konyhájába. A fűszerek szinte minden háztartásban megtalálhatóak és elengedhetetlenek a mindennapokhoz.
Kínálatunkban megtalálhat olyan fűszereket is, melyeket már ismer, pl. kömény, chili, bors, koriander, babérlevél, sáfrány, viszont vannak olyanok is, amelyet is hallásból ismerhet. Válogasson kedvére a kínálatunkból.
Ne feledjék a fűszerek valójában növények, ezért mindig használja inkább mértékkel. A mértékkel használt fűszerek javítják étvágyunkat, serkentik az emésztést, aromás illatokkal, ízekkel gazdagítják ételeinket.
Tipp: Fűszerkeverékek a különleges ízek kedvelőinek
A fűszerkeverékek egy konyhából sem hiányozhatnak. A keverék több, mint egy fűszer egyedi kombinációja, mely különleges és jellegzetes harmóniát biztosít ételeinknek.
Akár spagettit készít, vagy grillparty-t tervez, a Gresík fűszerkeverékeinek mindig kéznél kell lennie, hogy a varázslatos ízek garantáltak legyenek. Alapanyagaink úgy lettek összeválogatva, hogy lehetővé tegyék egyedi ízvilágú ételek gyors elkészítését.
Kínálatunkban elérhetőek a Gresík fűszerek is, amennyiben csak egy speciális ízre van szüksége.
Betöltés...
Levesekbe, salátákba, szószokba.Hozzávalók: sárgarépa, paszternák, póréhagyma, zeller, metélőhagyma, lestyán levél, köményA termék zellert is tartalmaz.
Levesekben, burgonyás ételekben, de medvehagymás-krémlevest is készíthetünk beklőle. A jellegzetesen erőteljes ízét a főzés során nagyrészt elveszíti, kellemes, aromás ízt adva az ételeknek.
Alkalmas minden grillezett húshoz, baromfihoz és halhoz.Összetevők: paprika, paprika, hagyma, petrezselyem levél, kömény, koriander, oregano, mustármag A termék mustármagot tartalmaz.
Ideális a borsszóróba, frissítő illata és íze van, valamint és minden étkezésnél használható.Összetevők: fekete, zöld és fehér bors, szegfűbors
Levesekbe, salátákba, szószokba.Hozzávalók: sárgarépa, paszternák, póréhagyma, zeller, metélőhagyma, lestyán levél, köményA termék zellert is tartalmaz.
Jól használható forralt borok, gyümölcslevesek, befőttek és kompótok készítésénél. A ceyloni fahéj lágyabb, finomabb ízű, mint az általában használt kínai fahéj.
Élesebb curry paprikával, levesekbe, szószokhoz, rizshez, baromfihoz és halakhoz.Összetevők: paprika, kurkuma, koriander, mustármag, chili, görögszéna mag, só, fokhagymaA termék mustármagot tartalmaz.
Levesek, saláták, diétás ételek és italok, ecetek fűszerezésére, de a likőr- és konzerviparban is nélkülözhetetlen.
Levesekbe, mártásokba, főzelékekbe és pörköltekhez.Hozzávalók: édespaprika 140 ASTA - Kiváló minőségű(Az ASTA skála (40-160 ASTA) a paprika minőségét méri. Hagyományos paprikák, amelyek az üzletekben megvásárolhatók, csak a 60-120 ASTA-t érik el).
Húsételekbe, pácoláshoz, pörköltekhez, ragukhoz, fasírozottba egyaránt ízletes nem túl csipős fűszer. Összetevők: bors, koriander, kapor, só (max. 13%), fokhagyma, bazsalikom, görögszéna, menta, babérlevél, majoránna, zeller, petrezselyem, pikáns chiliA termék tartalmaz zellert.
A bors mellett a leggyakrabban használt fűszer Bulgáriában a csubrica, ami apró fácskán nő; némiképp hasonlatos az íze a majorannához. Alkalmas darált húshoz, sült zöldségekhez. Hozzávalók: görögszéna, borsikafű, só (max. 31%)
Salátákba, szárnyasokhoz, valamint szószokhoz is kiváló.Összetevők: oregano, borsikafű, bazsalikom, majoránna, levendula, édeskömény, kakukkfű, rozmaring, ánizs, koriander
Ez a fűszer nápszerű az ázsiai és dél-amerikai konyhában. Összetevők: zúzott chili - közepesen csípős
Sült és grillezett húsokra és halakra.
Aromás, enyhén fűszeres curry, levesekhez, szószokhoz, rizshez, baromfihoz és halakhoz.Összetevők: koriander, kurkuma, görögszéna, chili, kömény, gyömbér, fokhagyma, rizs liszt, só
Őrölt állapotban almás, cseresznyés és meggyes sütemények, rétesek, édes töltelékek, krémek, mézeskalács, fánk, tejes ételek ízesítője.
A pirított kenyeret dörzsölje meg olívaolajjal és szórja meg a bruschetta fűszerkeverékkel.Hozzávalók: paradicsom szeletek, paprika, fokhagyma, bazsalikom, oregánó, tengeri só
Ízesiti és kiemeli a levesek és fehér mártások ízét . Összetevők: hagyma, sárgarépa, petrezselyem levél, lestyán levél, turbolya levél
Kellemesen csípős és savanyú ízt ad a tenger gyümölcseinek, kiválo a húsokhoz és a fűszeres szószokhoz egyaránt.Összetétel: citrom héja, bors, természetes citrom aroma, szójaliszt, fruktóz szirup, cukor, citromsav, kurkumaA termék szójalisztet tartalmaz.
Levesekbe, salátákba, szószokba.Hozzávalók: sárgarépa, paszternák, póréhagyma, zeller, metélőhagyma, lestyán levél, köményA termék zellert is tartalmaz.
Kiválóan ízesíthető vele minden roston, nyárson, grillen sütött illetve párolt hús. Pikáns íze kiváló sertéshez, szárnyasokhoz, és halakhoz. Összetevők: chilli, hagyma, paprika, bors, fokhagyma, tengeri só, turbolya
Ázsiai ételekhez, rizs ízesítésére , szószokhoz, olajhoz is adhatjuk, hogy fűszeres ízt kapjon.
Steakekhez, sült húsokoz és fűszeres mártásokba. Összetevők: chili pehely, paradicsompehely, őrölt fekete bors, pirított hagyma
Levesekbe, gulyásba, burgonya palacsintába és hamburgerek készitéséhez.
A vaj kiváló ízfelvevő, ezért sokféleképpen ízesíthetjük, kedvünk szerint. Majonézeket, leveseket, szószokat és salátákat is izesithetünk ezzel a fűszerrel. Összetevők: só (max. 26%), oregánó, majoránna, petrezselyem, metélőhagyma, fokhagyma, bors, cukor
Tipikus alkalmazások - ázsiai és dél-amerikai konyha.Összetevől: darált chilli - közepesen csípős
Kiváló az indiai ételekhez, alkalmas tengeri halakhoz is.Hozzávalók: koriander, bors, kömény, szerecsendió, fahéj, kardamom, szegfűszeg, citromhéj
Hagyományosan sáfránnyal ízesítik Spanyolországban és Iránban a rizsételeket, mint a paella és a piláf. A milánói rizottó is sáfránnyal készül. A bouillabaisse, a híres marseille-i halleves is sáfrányos étel. Az indiaiak bizonyos currykben használják.
Alkalmas minden grillezett húshoz, baromfihoz és halhoz.Összetevők: paprika, paprika, hagyma, petrezselyem levél, kömény, koriander, oregano, mustármag A termék mustármagot tartalmaz.
Ázsiai és dél-amerikai konyhákban használatos fűszer.Összetevők: zúzott chili - enyhén csípős
Eredeti dél-afrikai fűszer, mérsékelten csipős. Kiváló párolt zöldséghez, fűszeres mártásokhoz.Hozzávalók: paradicsom szeletek, koriander, kurkuma, mustár, chili, bors, kömény, görögszéna, garbanzo liszt, fokhagyma, zeller, fahéj, sárgarépa, paszternák, petrezselyem, póréhagyma, zeller, sárgarépa, hagyma, tengeri só, bors.A termék zellert és a mustármagot...
Mézeskalácsok és édességek készítéséhez.Összetevők: fahéj, koriander, szegfűszeg, csillagánizs, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors
A francia konyha kedvenc fűszere. Savanyúságokhoz, fűszerkeverékekhez adják. Ecetes savanyúságok eltevésénél, de levesek, főtt húsok, szárnyasok, birka, vadhúsok, valamint zöldbab-, zöldborsó-, és burgonyafőzelékek, ecetek ízesítésére is használják.
Ezzel a fűszerrel húsokat, kolbászokat és mártásokat ízesíthetünk, de nagyon jó és klasszikus kísérője a savanyú káposztás és fejes káposztából készített ételeknek. Emellett jó a babos, gombás, krumplis ételekhez is.
A babérlevelet egészben főzik levesekben például gulyásleves, mártásokban, káposztában és egytálételekben, főzelékekben például krumplifőzelék.
Hasonlít a köménymaghoz, de az íze teljesen más, igen erős aromájú, kicsit kesernyés ízű fűszer. A hollandok és franciák sajtokat ízesítenek vele. Az indiai konyha fontos fűszere, a garam masala alkotóeleme is. A mexikói konyha is sokat használja.Szárazon vagy olajban megpirítva érvényesül legjobban az aromája.
Ázsiai és dél-amerikai konyhákban használatos fűszer.Összetevők: zúzott chilit - enyhén csípős
A zöld kardamom felhasználása sokoldalú. használhatjuk édességekhez, süteményekhez. Leggyakrabban mézeskalácshoz, marcipánhoz, vagy likőrökhöz. De használata elterjedt rizs, gyümölcssaláta vagy akár kakaó, kávé ízesítésére is.
Elöszeretettel használják halételek fűszerezéséhez és a Fölközi-tenger konyháiban.
Levesek, levesgombócok, burgonya-, és babfőzelékek, szószok, húsételek, vadhúsok, mártások, sütemények (mézeskalács, keksz stb.), forraltbor, likőrök, pálinkák, keleti ételek, valamint uborka és tök eltevésénél is használt ízesítő.
Széles körben használják a kínai-, és az indiai konyhában.A húsos ételekben fokozza a hús ízét. Kiválóan alkalmas mézeskalácsok és likőrök készítéséhez.
Extra minőségű kertben termesztett fűszer!Olasz konyhába, pizzára, spagettire, salátákhoz. Különféle szószok elkészitéséhez is alkalmas.
Kítűnő fűszerezője a burgonya-, bab-, borsó és húslevesnek, a burgonya-, uborka-, francia-, hús, virsli- és vegyes salátáknak, valamint különböző sülteknek, halaknak, tojásételeknek, mártásoknak. Fontos ízesítője a lágy sajtoknak, különösen a friss gomolya, túró, vagy más lágy friss sajtféléknek.
Mártások, vadas és szárnyas sültek, zsíros húsételek (rostonsültek, rablóhús) töltelékek, valamint gombás ételek kedvelt fűszere. Különösen jó zsályával és hagymával együtt pácok, szószok és bárányhús ízesítésére.
Tésztákra és szószok izesitéséhez.Összetevők: fokhagyma, chili, petrezselyem
A Madras curry dél-Indiából származik, a nevét Madras városáról kapta. Ezt a curry-t használhatjuk zöldséges, halas és húsos ételekhez. Ha húshoz használjuk, lehet az bárány, marha vagy csirke, a hús a curry-t selymessé, krémesebbé varázsolja. Összetevők: koriander, kurkuma, édeskömény, bors, gyömbér, kömény, chili, szerecsendió, bors, szegfűszeg
Nélkülözhetetlen a dél-amerikai és a thai konyhákban, pikáns szószokba, továbbá a darált húshoz.
Ázsiai és dél-amerikai konyhákban használatos fűszer.Összetevők: darált chili - közepesen csípős
Alkalmas húsok sütésére és pörköltekhez, zöldségek és levesek készitéséhez,valamint sós süteményekhez.
A magyar konyha régi, kedvelt fűszernövénye. Nélküle elképzelhetetlen a kovászos uborka, a túrós lepény, a tökfőzelék, kapros-túrós palacsinta. Használják levesek, főzelékek,saláták, egyes hal, gombaételek, körözöttek, mártások, túró ízesítésére, a kovászos uborka, a paprika, a savanyú káposzta és a tök eltevésénél. Szinte minden friss és eltett...
Felhasználható leveseknél: bab-, borsó-, burgonya-, paradicsom-, káposztalevesnél. Baromfi- és marhasültekbe, májas ételekbe, töltött káposztába, vadasba, véres és májas hurkába és kolbászokba.
A vaníliarudat széles körben használják sütésre és főzésre, valamint ízesítésre is.Ha az étel csak enyhe ízesítést kíván, egészben belefőzhető, majd újra felhasználható. Intenzívebb ízesítéshez (például pudingok, krémek) hosszába ketté kell vágni a rudat, ki kell kaparni a belül található apró magokat, majd mind a héjat, mint a magokat az ételhez kell adni.
Pácok, szószok, pástétomok, halételek, vagdalt húsok, saláták, sütemények kolbász- és húsáruk, gyógyteák, likőripari termékek illatosítására, ízesítésére.
Levesekbe, burgonya és sajt ételekhez.
A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontleves, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek fűszerezésére is. Mindenféle gomba, gombás ételek és gombás mártások elengedhetetlen füszere.
Kompótokba, ketchup keszitéséhez és savanyúságokhoz, egy pár darabot a főtt rizshez is lehet tenni izlés szerint.
Füstölt húsok és zöldségek készitéséhez, különösen az indiai és az arab konyha kedvelőinek.
Levesekbe, mártásokba, főzelékekbe és pörköltekhez.Hozzávalók: pirospaprika 140 ASTA - Kiváló minőségű(Az ASTA skála (40-160 ASTA) a paprika minőségét méri. Hagyományos paprikák, amelyek az üzletekben megvásárolhatók, csak a 60-120 ASTA-t érik el).
Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere.
Egyes levesek, főzelékek, húsételek (sertés- és marhahúsok), töltelékek, pástétomok, mártások és halételek ízesítésére használják.Pizzák, olasz tészták klasszikus fűszere, de különféle zöldségekhez, mediterrán salátákhoz is használhatjuk. A görög saláta jellegzetes ízét, illatát is az oregano adja. Kiválóan alkalmas tojásos, paradicsomos, sajtos ételekhez...
Sütéshez, burgonyapürébe, krémlevesekbe, pörköltekbe.
Fűszeres mártásokba, sült vagy párolt húshoz.
Tipikus alkalmazások - az ázsiai és dél-amerikai konyhákbanHozzávalók: egész chilli - nagyon csipős
Tipikus alkalmazások - az ázsiai és dél-amerikai konyhákban.Összetevők: egész chilli - nagyon csipős
A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele. A svédek almapudingba teszik, a norvégok hamburgert, kolbászt ízesítenek vele. Nagyon jól harmonizál húsokkal, például báránnyal. Ha rizst főzünk, tegyünk bele néhány szemet egészben, egészen különleges, új ételt kapunk.
A házi mustár készitéséhez, vakamint savanyúságok és gombák elrakásához.
Általában vadhúsok, sonka, pácok, mártások, savanyúságok ízesítésére használják.
Tipikus alkalmazások - ázsiai és dél-amerikai konyha.Összetevők: zúzott chilli - enyhén fűszeres
Nagyon finom íze és illata vsn. Alkalmas halakhoz, salátákhoz, szószokhoz és minden húsféléhez kiváló.
Egész borssal elsősorban főtt ételeket (húslevest, levest, párolt húsokat stb.) ízesíthetünk. Sötét színű ételekhez az erősebb, illatosabb fekete bors, világos ételekhez az enyhébb fehér bors illik (például a kukoricasalátába).
Fűszerként leggyakrabban a magját használják, egészben főként savanyúságokhoz.