Teák

Leértékelések

Teák

A filteres teák egyszerű elkészíthetőségüknek köszönhetően nagyon népszerűek. Elég a filtert a teacsészébe helyezni, leforrázni és perceken belül már élvezhetjük is kedvenc teánkat. 

Milyen hosszú legyen az áztatási idő?

Ennél a kérdésnél megoszlanak a vélemények, viszont abban mindenki egyetért, hogy az áztatási időnek nem szabadna a 10 percet ...

A filteres teák egyszerű elkészíthetőségüknek köszönhetően nagyon népszerűek. Elég a filtert a teacsészébe helyezni, leforrázni és perceken belül már élvezhetjük is kedvenc teánkat. 

Milyen hosszú legyen az áztatási idő?

Ennél a kérdésnél megoszlanak a vélemények, viszont abban mindenki egyetért, hogy az áztatási időnek nem szabadna a 10 percet meghaladnia. Gyógyteáknál az áztatási idő 1-3 perc, de az összetételétől függően akár 10 perc is lehet. Gyümölcsteáknál az áztatási idő 8-10 perc. Mindenki másként szereti a teát, így érdemes személyre szabottan kipróbálni, melyik teát milyen hosszú ideig és milyen hõmérsékletű vízzel kell áztatni a számunkra legkedvezõbb íz és illat eléréséhez. 

A tea története röviden

Egy történet szerint  i. e. 2737-ben Sen Nung kínai császár forró ivóvizébe utazása közben egy vad teanövényről levelek hullottak, sárgás-barna folyadékot eredményezve. Kíváncsiságból megízlelte a keveréket, és megkedvelte ízét és frissítő hatását. Egy másik történet szerint pedig Buddha fedezte fel a teát, midőn egy napon a kertben meditálva egy tealevél hullott csészéjébe. 

A teát az első időben "holland" jelzővel illették. a 18. századi szóhasználat tükrözi a tea útját, mely Hollandiából Németországon keresztül vezetett Magyarországra.

Teafajták

A teát hagyományosan négy fõ csoportba soroljuk aszerint, hogy a feldolgozási folyamat, vagyis az oxidáció hogyan zajlik le: zöld tea, fekete tea, oolong és fehér tea. Ezeken kívül ismerünk még gyógyteákat, gyümmölcstéákat is. 

Az emberek többsége a teákat általában megfázáskor részesíti előnyben, viszont elfelejtik, hogy nyugodtan lehet használni máskor is. Péládul:

 • fogyásnál
 • méregtelenítésnél
 • szoptatásnál

Kezdje Ön is a napját egy csésze forró teával!

Több információ megjelenítése

Alkategóriák

 • Gyógyteák

  gyógyteák, melyek hatásosságát az orvostudomány is igazolta, kisebb-nagyobb betegségek gyógyításához nyújtanak természetes segítséget. Bár hazánkban is jelentős mértékű a gyógyteafogyasztás, egyes nyugat-európai országokban nagyobb a hagyománya a gyógyteaivásnak.

  Élvezze ki a gyógynövény teák által nyújtott kellemes és nyugtató érzést. Egyes előre csomagolt, szárított növényi részekből álló gyógytea-filterek csak néhány perc állás idő után nyerik el legoptimálisabban fogyasztható állagukat ezért mindig kövesse az utasításokat. 

  Változatos kínálatunkban megtalálhatóak tasakozott és szórt teák is, próbálja ki őket és nem fog csalódni.

  A teák legfontosabb alkotóeleme a polifenolok és a flavonol származékok, melyek antioxidáns hatással rendelkeznek. Az antioxidánsok gátolják a szervezetben felhalmozódott káros szabad gyökök sejtkárosító oxidációs folyamatait. 

  A tea minőségét a víz is nagyban meghatározza, ajánlunk szűrt vizet használni hozzá, esetleg forrásvizet.

Kedvenc
Legújabb
Legolcsóbb
Legdrágább
Megjelenítve 1 – 1 1 tételből
 • Megvásárolta 74 ügyfelünk. Jelenleg 5 ügyfelünk nézi.
  750 Ft 815 Ft -8% Raktáron
  Kiárusítás!

   24.8. - 23.9.  A Szűz a hideg és száraz ősminőségekből tevődik össze, mégpedig a száraz túltengésével, emiatt a benne rejlő energia földi és feszült. Kitartó, anyagias. Összetevők: csipkebogyó termés, málna levél, hársfavirág, kamillavirág

   
  750 Ft 815 Ft -8%
  3 csomag raktáron
Megjelenítve 1 – 1 1 tételből